Lenovo poskytne v rámci OH technickú podporu bez ohľadu na typ počítača

20.07.2008 Celý región

Bratislava 20. júla (TASR) - Počítačová spoločnosť Lenovo oznámila, že 25. júla otvorí v Pekingu dve počítačové strediská a dva internetové salóniky.
Očakáva sa, že tieto centrá navštívi počas olympijských hier až 30.000 novinárov. Prvýkrát v dejinách hier budú mať novinári k dispozícii technickú podporu nezávisle na tom, akú značku notebooku používajú.

Čínska spoločnosť Lenovo, ktorá od IBM odkúpila divíziu počítačov, je celosvetovým partnerom olympijských hier. V rámci toho poskytne pre olympiádu tím takmer 600 technikov a inžinierov, z ktorých približne sto bude zabezpečovať podporu v hlavnom tlačovom centre a medzinárodnom mediálnom centre. Rovnakú podporu bude Lenovo zabezpečovať aj počas paralympiády, ktorá sa bude konať v septembri.

Internetové salóniky a servisné strediská vstúpili do testovacej fázy. 25. júla budú potom oficiálne otvorené – novinári dostanú osobné počítače Lenovo, bude im zabezpečený prístup k internetu a poskytnuté komplexné služby spojené s používaním notebookov – teda vrátane hardvérových opráv Lenovo notebookov značky ThinkPad, ale aj odstraňovanie problémov a technické konzultácie pre notebooky iných značiek. Novinári budú môcť využiť bezplatnú antivírovú kontrolu, odstraňovanie vírusov, záchranu dát a opravu operačného systému.

Väčšina týchto služieb sa bude poskytovať bezplatne. V prípade náhrady časti softvéru, dielov alebo iných počítačových komponentov sa bude účtovať symbolický poplatok. Servisné centrá sa nachádzajú na prvom poschodí v rámci mediálnych centier a budú v prevádzke v čase od 8:00 do 24:00 hod. sedem dní v týždni.

TASR informovalo zastúpenie spoločnosti na Slovensku.
 

Vyberte región